Annorlunda väggdekorationer.

Annorlunda väggdekorationer.

Den kala väggen kan ses som en blank canvas, redo att motta olika dekorationer. Ibland kan väggen i sig stå för hela dekorationen och ibland vill man använda den som den sagda canvasen.

Hur man väljer att fylla utrymmet på väggen är olika för de allra flesta. En del vill täcka hela väggen, medans andra väljer enstaka dekorationer. Det finns många olika roliga sätt att dekorera och det är här man kan välja att göra det riktigt personligt.

Tavlor är den i särklass vanligaste typen av dekoration. Allt från egna bilder till konstverk eller posters förhöjer lätt en tom vägg och ger lite extra känsla till rummet. Bäst är det självklart om allt är inramat. Ramar kan ofta bli lite dyrt men det går även att göra dem själv.  I denna Youtube videon visas hur man gör en enkel ram av trä. När det kommer till tavelglas så finns det några olika varianter. På billigare ramar hittar man ofta ”glas” av akrylplast. Det är bra om man är rädd för att få glassplitter. Tyvärr är det dock mer känsligt för repor. Utöver det finns det även många varianter av specialiserat tavelglas som är gjort för att minska reflektioner för att göra det enklare att se konsten och UV-ljus som annars kan skada tavlan.

Ett annat men mycket vackert alternativ är att göra en fondvägg. En fondvägg betyder att man väljer att måla eller tapetsera en väg i en annan än resten. En fondvägg kan stå helt själv och behöver inget ytterligare, om den till exempel består utav en mönstrad tapet.

Man kan också välja att göra en väggmålning som får vara helt själv. Den kan vara liten eller ta upp stora delar av väggen. Här kan man anlita en målarfirma som har kunnig personal, eller göra det själv, det beror lite på vilket motiv du vill ha och vilka kunskaper du besitter. Det finns också färdiga motiv att beställa på nätet, som du enkelt klistrar upp. Har man en projektor så kan man även använda den för att visa sitt mönster på väggen och sedan måla efter det.

Beroende på vilken typ av inredningsstil du har i ditt hem, kan du använda dig utav fynd. Exempelvis kan ett gammalt fönster som du byter ut glaset mot en spegel, agera som en fin väggdekoration. Ett fint tyg kan sättas fast på en ram eller sys som en gardin och hängas på stång och är enkelt att byta ut och förnya.

admin