Avslappnande doft i sovrummet

Avslappnande doft i sovrummet

Med de rätta dofterna kan vi enkelt påverka vårt välbefinnande och sinne mer än vad vi tror. Särskilt när vi ska sova kan ett doftljus hjälpa till att skapa en bättre sömn.

Hela vårt välbefinnande påverkas mycket av lukter och dofter. När du är förkyld så smakar t.ex. maten inte lika mycket. Varför? Jo, därför att lukten hjälper till att stärka upplevelsen och smaken. Genom att ta in fler dofter i vardagen blir det inte bara mer väldoftande, utan stämningen och välbefinnandet påverkas positivt.

Doftljus i sovrummet

Att sätta ett par avslappnande doftljus i sovrummet kan förbättra sömnen samtidigt som det ger en mysigare stämning. En väldigt populär doft, enligt Bra Vardag, är lavendel. Många anser att den verkar lugnande och till och med lindrar smärtor som huvudvärk.

Under sommaren föredrar många lite fruktigare dofter som citrus eller äpple och under vintern är fylligare dofter som ingefära eller kanel mer populära. Oavsett vad du föredrar har du en mängd alternativ att välja på i både fysiska butiker, ex. inredningsbutiker, men framför allt i de webbaserade butikerna. Om du vill fynda väldoftande ljus till sovrummet kan du t.ex. kika in hos Doftljusbutiken, som specialiserat sig på just doftljus. Handlar du online erbjuds du ofta ett större utbud och kan hitta dofter som är svåra att hitta i fysiska butiker.

Tidlösa naturdofter

Fräscha och friska dofter som ”franskt linne” blir allt populärare till såväl sovrum som vardagsrum. Naturliga dofter som linne, bomull, cederträ och bladdofter är något som aldrig går ur tiden utan som ständigt efterfrågas när det kommer till doftljus. Vi människor tycker helt enkelt om att ta in naturen i våra vardagliga liv. De inger ett naturligt lugn och skapar en härlig utomhuskänsla.

rnn.yqe.