Behovet av ett extra rum

Behovet av ett extra rum

Om du någonsin känt att du skulle behöva ett till rum hemma, är du verkligen inte ensam. De flesta skulle säkert ha svar på tal om man frågade dem vad de skulle gjort med ett extra rum i huset. Och medan det kan kräva en del tid och pengar, är detta faktiskt något som kan bli en verklighet om du absolut vill ha ett rum till.

Attefallshus på tomten

Vill du av någon anledning inte renovera själva huset har du fortfarande ett riktigt bra alternativ framför dig: att bygga ett attefallshus på tomten. Du kan bygga det upp till 30 kvadratmeter och upp till 4 meter högt utan att behöva bygglov. Och så länge det är 4,5 meter eller mer från tomtgränsen behöver du heller inte få tillåtelse från grannarna.  Det finns dessutom färdiga byggsatser du kan köpa från företag som Sorselestugan så slipper du spendera tid att designa huset och köpa allt material separat.

Bygga ut huset

Kan du dock se dig bygga ut huset kan detta bli ett väldigt praktiskt att lägga till ett rum till. Det sitter ju då ihop med resten och du kan röra dig till och från rummet precis som vilket annat som helst. Utbyggnader kan göras på flera olika sätt och det är värt att tänka på inte bara vad som är mest praktiskt, utan även hur formen på huset och dess plats på tomten kommer att förändras av utbyggnaden.

Inreda källare eller vind

Har ditt hus en oinredd källare eller vind kan dock detta vara ett mycket bra alternativ. Husets yttre kommer då inte påverkas alls men du får fortfarande mer boyta i det. När du tacklar detta projekt är det väldigt viktigt att du kontrollerar isolering och ventilation för att få ett bra inomhusklimat och inte löper risk för fuktskador i framtiden.

rnn.yqe.