Bra att tänka på vid köksrenoveringen

Bra att tänka på vid köksrenoveringen

Att renovera köket kan snabbt bli ett ganska omfattande projekt. Även fast man försöker planera det så gott som möjligt kan det fortfarande hända att man glömmer bort något. Här kommer några saker som är bra att tänka på när man kör igång med köksrenoveringen.

Tänka på förvaringen

Förvaringsmöjligheterna i köket är alltid en viktig faktor. När man designar om ett kök måste man alltid se till att man har tillräckligt med utrymme för allt som ska förvaras i köket. Det är lätt hänt att svepas med i en intressant och spännande ny design, men om det betyder att man inte får plats med alla köksgrejer kommer det minst sagt vara frustrerande.

Värt att kontrollera avloppet

När man gör stora förändringar i köket betyder det många gånger att man river ut både det ena och det andra. Detta är ett perfekt tillfälle att undersöka hur avloppet mår. Om det visar sig att något behöver renoveras där också är det bäst att göra det nu hellre än när köket är färdigt. Ett tips är att anlita någon för att filma avloppet och få svart på vitt om något behöver åtgärdas.

Tillräckligt med arbetsyta

Arbetsytan i köket gör i slutändan en stor skillnad. Tänk på hur mycket arbetsyta köket har innan renoveringen och om det är tillräckligt. Känns den för lite men man inte har utrymme för en bit bänkskiva till kan en köksö vara ett praktiskt alternativ. Och vill man göra något lite extra kan man även se till att dra ström till köksön och utrusta det med ett par eluttag. Då slipper man dra sladdar tvärs över gången mellan ön och bänken.

admin