Compact living

Compact living

Compact Living innebär boende på en liten yta, ibland i extrema former, men ibland bara helt enkelt att man har en liten boendeyta. Det kan ibland innebära vissa svårigheter med plats och möblering, men med lite planering och smarta lösningar är det ändå möjligt att bo ganska bra på en begränsad yta.

Pengarna du sparar in genom låga boendeomkostnader kan du investera i smart inredning som kan få det minsta boendet att kännas riktigt rymligt. Här har vi samlat några tips från inredaren Lulu Carter som i artikeln i länken tipsat om hur du bäst lever Compact living.

Rensa bort onödiga prylar

Bor man på en liten är det extra viktigt att tänka på hur man inreder och möblerar. Ett tips är att bara ha sådant man behöver och tycker om. Ta för vana att regelbundet rensa bort onödiga prylar som tar plats och inte behövs.

Förvaring på bästa sätt

Med en smart förvaring kan man även spara utrymme. I ett trångt sovrum kan du optimera förvaringen i garderoben med exempelvis fiffiga hyllor och skolådor innanför dörrarna. Lådor under sängen är ett annat alternativ för att få undan saker ur blickfånget. Om du förser lådan med hjul kan du snabbt och lätt dra ut den när du behöver något, och sedan rulla in den igen för att skapa plats.

För den riktigt trångbodde är sängskåpet en perfekt lösning. På denna sida kan du hitta innovativa sovrumslösningar med bland annat sängskåpet Capacity Bed, antingen för den tillfällige gästen eller som en ordinarie säng för den som inte vill att en vanlig säng ska ta upp alltför stor plats i bostaden. Capacity Bed finns i tre olika varianter som du kan välja mellan beroende på dina behov.

Ett loft kan lösa platsbristen

Har man lite högre takhöjd kan ett loft vara lösningen på platsbristen. Loft är ett populärt sätt att maximera boendeytan och kan lösa många problem med utrymmen. Här kan du placera sovplats, kontor eller tv-rum. Eller varför inte bara som extra förvaringsutrymme? Du bestämmer själv.

admin