Dags att ta tag i renoveringen?

Dags att ta tag i renoveringen?

Börjar det vara dags att ta tag i renoveringen som ni så länge väntat på. Det kan vara av olika anledningar varför den inte genomförts. Om det inte är något annat som sätter käppar i hjulet så kanske det finns tid nu för att påbörja och slutföra den.

Som husägare

Det finns alltid något som man vill ta tag i som husägare. Det finns en fördel att lägga upp en plan med sina renoveringar då man är ägare av ett hus. Allt kanske inte kan göras ett och samma år utan man får fördela sina renoveringar på flera år. I och med att vi gärna vill leva mer hållbart och har miljön i åtanke så kan det finnas anledning att kolla in Informationscentrum för hållbart byggande (ichb.se) som ger mycket bra kunskap i ämnet. De har en fantastisk kunskapsbank vad man bör tänka på när man renoverar ett hus i dessa dagar. Det går att läsa om hållbara material som används vid renovering av olika slag.

För dig med bostadsrätt

Det kanske inte bli lika mycket renovering efter ett tag i en lägenhet. Om det inte är en gigantisk lägenhet med massor av rum som behöver renoveras. Men även här så behöver man planera det man ska göra. Om det till exempel har pratats om ett stambyte i fastigheten så kanske man inte renoverar sitt badrum innan detta är genomfört. Om det inte är renoverat på ett tag så kanske man vill tapetsera eller måla om bara för att. Man kan ledsna på någon färg eller tapet som man gjorde för några år sedan. Se till att tänka miljömässigt även här och arbeta med hållbart material och ett sunt miljötänk.

rnn.yqe.