Dekorera med dina upplevelser

Dekorera med dina upplevelser

Att leva är att uppleva och att uppleva är allt mer ofta att dokumentera. Tack vare det otroligt stora fotointresset som finns samt möjligheten att idag ta högkvalitativa foton med sin mobilkamera gör att vi mer än någonsin fångar våra liv på bild. Då dessa i större utsträckning är digitala försvinner dock en annan aspekt, hur vi visar upp dem.

Kollage

Även om fotoalbum i stor utsträckning har försvunnit eller i alla fall blivit digitala så har fysisk förvaring av bilder fått liv i en ny form: scrapbooking. Att göra kollage av sina bilder är ett perfekt sätt att inte bara visa upp dem utan även att själv få tänka igenom och återuppleva det som hänt. Genom att dekorera dessa album på både insidan och utsidan kan man med stolthet ställa dem på hyllor i vardagsrummet för alla att se.

Om man inte vill stänga in sina bilder i ett album så kan man istället konstruera ett enda stort kollage antingen fysiskt eller digitalt. Att konstruera ett kollage är både enkelt och kan ge väldigt strukturerade och fina resultat. Dessa går sedan att framkalla i pappersversion för att sätta upp på väggen.

Inramning

Att helt enkelt framkalla bilder och sedan rama in dem är utan tvekan det som ger varje bild störst chans att skina. En ram är inte bara något som används för att förvara en bild, även om det också är en viktig uppgift. Ramen är nämligen även en förlängning av konstverket det förvarar. Samma bild inramad med olika ramar kan ge helt olika upplevelser, något som gör att man måste låta valet av ram ta sin tid. Gå igenom de alternativ som finns och försök hitta det som passar dina bilder bäst och kan knyta ihop bilden med rummet där den skall sättas upp.

Skärmar

Att bilderna idag är digitala måste inte vara ett problem. Idag så är digitala bildramar så pass billiga att vem som helst kan köpa en. De allra flesta har dessutom en surfplatta av något slag som redan kan visa bilder när den inte används till annat.

admin