Dina foton är konst

Dina foton är konst

Förr i tiden innebar konst en stor oljemålning med tjock guldram, åtminstone för många. Idag har saker och ting förändrats och konst kan se ut i princip hur som helst.

Om du vill ha något mer personligt på dina väggar än massproducerade tryck du börja fota. Fotografier har blivit riktigt trendigt att använda som konst i hemmen. Det är ju dessutom roligt att få sätta upp sina egna bilder på väggarna. Men att bara tejpa upp ett foto kanske inte blir så snyggt. Det finns många smarta knep för att skapa en snygg fotovägg med dina egna fotografier. Om du vill ha en enkel lösning så kan du använda jutesnöre och klädnypor. Sätt fast snöret på en vägg med hjälp av två spikar. Sedan fäster du dina foton med klädnypor. Det är praktiskt eftersom du lätt kan byta ut bilderna när du känner för det.

Enhetligt eller kreativt

Du bestämmer helt själv hur din fotovägg ska se ut. En del föredrar en stilren look där alla foton är från samma serie. Andra vill blanda friskt och kombinerar då foton från olika tillfällen. Om du vill ha en lekfull fotovägg kan du skriva ut foton i olika storlek, rama in vissa bilder och fästa andra med spik. Med andra ord gäller det att leka med kreativiteten och ta ut svängarna så mycket som möjligt. Om du vill ha en riktigt originell tavla kan du tänka utanför ”fotoboxen”. Istället för att rama in ett foto kan du exempelvis rama in en riktig gitarr eller en bok.

admin