Enkelt att skapa in egen inomhusodling

Enkelt att skapa in egen inomhusodling

Om du gärna skulle vilja prova att odla men bor i lägenhet eller kanske bara har dåliga förutsättningar för detta ute i trädgården, tänkte vi tipsa om hur du kommer igång med din egen inomhusodling. Det är faktiskt ganska enkelt.

Tänk på vad du vill odla

Mer än du säkert tror går att odla inomhus. Men vissa saker är såklart enklare än andra. Exempel på lättodlade saker inkluderar groddar, krasse, tomater, chili, paprika, rädisor och grönsallad. Du kan lätt hitta alla möjliga slags frön på nätet idag. Så även om du väljer något lite mer ovanligt bör det inte vara några problem att få tag på dem snabbt och enkelt.

Odla i jord eller vatten

Mycket du kan odla inomhus kan du antingen odla som vanligt i jord som du vattnar regelbundet. Alternativ kan du utforska möjligheten att göra en så kallad hydroponisk odling där du byter ut jorden helt mot vatten som du sedan tillsätter växtnäring i med jämna mellanrum. Eller varför inte prova både typerna sida vid sida?

Säkra vattningen även om du reser bort några dagar

Att vattna regelbundet är ett måste när det kommer till odlingar i jord. Har du planer att resa bort ett tag, även om det bara är över helgen, måste du ju se till att någon kommer och vattnar åt dig. Men du kan faktiskt göra en egen lösning på detta bara genom att fylla upp en tom flaska (exempelvis en vinflaska) med vatten och sätta den uppochned i krukan. Vattnet kommer sakta men säkert rinna ut i jorden och vattna ge plantan den vätska den behöver för att klara sig tills du kommer hem igen.

rnn.yqe.