Extrem compact living

Extrem compact living

I Barcelonas hippa Born distrikt har Christian Schallert skapat den ultimata compact living lösningen. I endast ett enda rum på 24 kvadratmeter har han byggt sitt hem.

När man först kommer in i rummet så ser man inga möbler, allt är gömt i väggarna på olika sätt. Förutom sängen, den är gömd under balkongen.

Trots den lilla ytan har han ett fullt utrustat kök samt dusch och toalett samt en stor mängd förvaringsutrymme. Hela köket är gömt bakom en lucka som man kan vika upp eller för den delen ner, om man vill dölja disken. När man väl har öppnat köket ser man spisen, bänken, ugnen och diskhon. Till höger om köksdelen är kylskåpet som är i full storlek. Även den har fått luckorna modifierade med samma material som resterande luckor vilket gör att den flyter in fint i väggen.

Schallert minimerade toalettens avtryck genom att låta duschkabinen stå fritt mot en av väggarna i rummet och sedan låta toaletten ha ett eget ”rum” som är gömt i väggen på ett liknande sätt som köket. Toalettens rum har balanserats så att det inte är för litet och med naturligt ljus från ett litet fönster samt en bokhylla så kan den lätt beskriva som mysig.

En praktiskt lösning som dock inte är för fler än en person, i alla fall inte om man är blyg.

Christian Schallerts projekt är extremt och kanske inte något som alla kan eller vill emulera fullt ut. Det finns dock mycket att lära och många små tekniker som kan användas när man inreder sin egna compact living lösning.

Här nedan kan du se en video där Schallert visar upp lägenheten.

admin