Gör stora renoveringar billigare

Gör stora renoveringar billigare

Som villaägare tar det inte många år innan du märker hur mycket det faktiskt kostar att hålla huset i gott skick. Och när stora renoveringar kommer krypandes, drar du dig intill det sista på grund av kostnaden och arbetet. Dock kan du göra renoveringarna billigare genom att välja rätt metoder. 

Dränering

Har du en källare eller krypgrund har ordet ”dränering” förts på tal och det skickar rysningar genom kroppen. Tanken att gräva ut runt hela huset och lägga på flera lager med isolering, dräneringsmaterial och dukar får plånboken att yla. Det är ett stort ingrepp som måste göras korrekt för att grunden ska vara skyddad mot vatten. En del skippar helt enkelt att köpa ett hus om det finns indikationer på att det behöver dräneras.

För att komma undan billigare och med betydligt mindre jobb kan du använda DryProtect. Deras teknologi kräver ingen grävning alls, bara några elektriska kopplingar i källaren, sedan kan du följa fukten i källaren eller grunden direkt i mobilen. Tanken är att ström laddar vattnet och fukten närmast muren som sedan söker sig till den positivt laddade marken för att ladda ut. Likströmmar stöter bort vatten från grunden.

Takbytet

Ett gammalt och sjabbigt tak är inget att skryta över. Takläggningar kostar flera hundratusen kronor och är inget man gör i en handvändning. Medan proffsen klarar det på två veckor behöver privatpersoner oftast en månad för att göra samma jobb. Folk gillar inte att köpa hus med dåliga tak, det finns en osäkerhet för du vet ju inte vilken skada det dåliga taket har fört med sig till resten av huset.

Fråga dig istället hur dåligt taket egentligen är? Är plåten hel men ful? Måla den istället för att byta. Är det någon takstol som ser ut att ge vika, byt ut den och stöd upp resterande istället för att riva hela taket. Ser läkten och pappen okej ut men pannorna är förstörda? Byt till nya pannor så har du redan köpt flera års säkerhet. Ett helt takbyte är så klart den säkraste metoden, men du kan skjuta på takbytet och sova lugnt med billigare medel.

admin