Hur inreder man ett rum åt ungdomar?

Unga killar i eget rum

Barn växer fort och helt plötsligt kan det vara så att allt som passade för två år sedan helt plötsligt inte passar alls. Sängarna blir för korta, färgerna i rummet för barnsliga. De små plaststolarna och borden går inte längre att sitta i, ett eget skrivbord behövs för studierna. Vad gör vi nu?

Det är härligt om man kan låta sina ungdomar få inreda sina rum efter egen smak och färger. Ungdomar vet ofta vilka färger de tycker om och hur deras favoritmöbler ska se ut. När de har blivit lite äldre bör de ha tillgång till ett rum där de kan stänga dörren och få vara i fred eller umgås med sina kompisar. Det bör vi ha i åtanke när vi inreder.

Enkla förändringar med färg

Det kan vara bra att tänka efter ordentligt innan vi målar om. Om din son eller dotter älskar rött eller mörkblått betyder det inte att det är rätt färg till väggarna. Nordsjö Idé och Design ger oss massor av tips på hur vi kan kombinera färger och detaljer. En ljusrosa fondvägg i ett rum behöver inte bli för mycket om man kombinerar med ett ljust målat golv och håller övriga väggar neutrala, till exempel. Du kan också blanda en intensiv grön färg med detaljer i svart och vitt, det ger häftiga kontraster.

Flexibel inredning

Har barnet en växasäng sedan tidigare kan du antingen behålla den eller köpa en ny, det beror helt på ålder och hur fort barnet växer. Vill man utnyttja så mycket utrymme som möjligt kan det vara en bra idé att köpa en säng med box under. Om du kollar upp nätet så hittar du ett stort urval sängar och andra möbler för ungdomsrummet. De har massor av roliga och praktiska hyllor och förvaringsmöbler och andra inredningsdetaljer. Varför inte ha exempelvis en färgstark klocka på väggen? Det viktiga när du inreder ett ungdomsrum är att göra det enkelt för dig, använd dolda utrymmen för förvaring och piffa upp med roliga detaljer som är enkla att byta ut om ditt barn tröttnar på dem.

rnn.yqe.