Inred mysigt i sovrummet

Inred mysigt i sovrummet

Sovrummet är troligtvis det rum i hemmet vi spenderar allra mest tid i, förvisso som sovande, men ändå. Av den anledningen är det kanske lite extra viktigt att skapa ett mysigt sovrum som verkligen är trivsamt och trevligt eftersom det är väldigt viktigt att man sover bra. Här kommer några tips på hur man kan skapa ett mysigt sovrum.

Då sängen är sovrummets viktigaste möbel är det också denna man ska utgå ifrån när man inreder i sovrummet. Ett bra tips är att verkligen tänka efter var man placerar sängen i rummet. Är man ljuskänslig kanske man inte ska placera den så ljuset lyser rakt på denna. Det kan också vara bra att tänka på var elementen finns så det inte blir alltför varmt när man sover.

För att sovrum ska bli så mysigt som möjligt är ett bra tips att satsa på mjuka och dämpade färger, som till exempel vitt eller blått. En variant kan vara att låta väggar och tapeter gå i samma färg som överkastet på sängen.

När det kommer till belysning i sovrummet ska givetvis även denna vara dämpad. Ha inte för många lampor i sovrummet, en eller ett par räcker gott. Ett bra tips kan vara att satsa på en dimmer så man själv kan variera belysningen i rummet efter behag.

Vad gäller övrig inredning så är det alltid trevligt att ha till exempel tjusiga gardiner i fönstret och snygga mattor på golvet. En eller ett par växter är också snyggt och bidrar till att skapa harmoni i rummet, vilket är viktigt för att man ska trivas. En fåtölj kan också vara trevligt att ha om man tycker om att sitta och läsa.

admin