Inreda barnrum

När man inreder ett barnrum är det viktigt att inte bara utgå från sig själv utan kanske framför allt ifrån barnet eftersom det trots är barnet som i huvudsak skall vistas i rummet.

Färger är ofta något som barn gillar. Detta kan vara något som kan vara värt att satsa på vid inredning av ett barnrum. Ett bra tips kan vara att satsa på en relativt neutral färg. Det är lätt att måla över om barnet skulle få för sig att rita på väggarna och det är enkelt att måla över när barnet blir tonåring och själv vill bestämma färg på väggarna.

Det kan också vara bra att inte ha för mycket saker utan låta rummet ha fria ytor så barnet verkligen får utrymme att leka. Förvaringsutrymmen av olika slag som hyllor och lådor är också bra eftersom barn ofta har en hel del leksaker av olika slag. Städa regelbundet bort leksakerna som hamnat på golvet. Annars kanske du kliver på dem och ramlar när du ska trösta barnet på natten.

Beroende på ålder har barnet säkert hitta sin favoritleksak eller karaktär ur en bok. Använd gärna den som utgångspunkt. Är man ambitiös kan man måla dit figuren på väggen eller på en byrå i rummet. Alternativ följer man färgschemat och köper kuddar i samma färg som karaktärens byxor eller liknande.