Inreda en uteplats

Inreda en uteplats

En uteplats kan vara ett fantastiskt tillskott till ett hem. Det är inte bara något att utsmycka trädgården med, det är även ett perfekt ställe att slappna av under de varmare delarna av året.

Det gäller att tänka både på vilken stil man hålla sig och att se till att det passar in i omgivningen. Man kan alltid börja med att söka lite inspiration, sajter som Styleroom kan erbjuda en hel del bilder på hur andra har inrett sin uteplats.

Sedan gäller det att se till att man kan få tag på möblerna om det är något man fastnat för, butiker som Rum21 har ett stort sortiment att välja mellan, oavsett om man är ute efter stora möbler eller små detaljer. Dessutom är det en butik som man kan sänka sina kostnader på med rabattkoder på både det enda och det andra.

Något som många gillar att göra med uteplatser är att ha rikligt med krukväxter och annat levande. Detta är något som lämpar sig riktigt bra för ute platser med underlag av grus eller sten och som dessutom står en bit från huset.

Trädäck är en klassiker vad gäller uteplatser, men det finns inget som säger att dessa måste ligga direkt vid huset. Har man en stor trädgård kan man lika gärna placera denna en bit bort. Man kan även bygga ett trädäck kring ett eller flera träd för att få ett naturligt solskydd.

Belysningen är inget man ska hoppa över heller, det finns en hel del man kan åstadkomma med lite lyktor och andra mysiga ljuskällor. Detta är speciellt härligt på sommarkvällar när man gärna sitter utomhus och slappnar av.

Eftersom man stöter på väldigt mycket grönt i trädgården kan det faktiskt passa riktigt bra med lite skrikiga färger i uteplatsen. Om detta kommer från själva möblerna eller något annat därikring spelar ingen roll, men lite färg kan verkligen liva upp omgivningen.

admin