Inreda stora rum

Inreda stora rum

Stora och öppna rum är mångas dröm. Men när man väl får dem kan det vara svårt att göra dem rättvisa. Hur ska man inreda rummen för att det ska bli snyggt och bra?

Det är inte alltid som man behöver tänka på compact living och försöka inreda effektivt på liten yta.

Stora rum kräver maffigt och stort möblemang. Man ska inte köpa en liten tvåsitssoffa till ett stort vardagsrum. Istället ska du kanske skaffa en tiositsig U-soffa som sväljer plats och fyller utrymmet.

Det är inte alltid det handlar om ett stort rum, ibland kan det vara en väldigt öppen planlösning som kräver att man tänker stort. Titta exempelvis hur det här paret gjorde och hur de tänkte när de köpte och inredde ett gammal bränneri som bostad.

Försök att inte övermöblera, något som kan vara svårt när rummet ter sig så stort. Man vill bevara lite luft och känsla av storhet i ett stort rum och då behöver man inte ha mycket möbler, utan stora.

Undvik att ställa allting utefter väggarna. Lek lite med möblemanget och ställ soffgruppen eller bordet i mitten av rummet. Det fyller ut utan att förminska.

Välj ut några väl valda dekorationsprylar att ställa på bord och i fönster. Många inredningsdetaljer får rummet att se klottrigt och stökigt ut.

Hoppas våra tips hjälper dig i resan mot det perfekta hemmet!

rnn.yqe.