Inredning för minstingen

Inredning för minstingen

Om du går i väntans tider har du en väldigt spännande och helt underbar tid framför dig. Som tur är har du omkring 9 månader på dig att planera allt inför den nya familjemedlemmens ankomst. När dagen väl kommer vill du säkert förstås vara förberedd för att välkomna en ny liten människa till världen.

Inredning

Bland annat behöver du planera hur barnets rum ska se ut och vilken typ av inredning du vill ha. Det kan vara klurigt att veta hur man vill ha det, speciellt om det är ditt första barn. För att du som förälder ska få en så enkel första tid i hemmet som möjligt efter BB och för att den nyfödda ska få en bra start i sitt nya hem är det bra att tänka på den grundläggande principen att välja användbarhet och funktion framför en gullig inredning.

Måla väggar

Om du ska måla om rummet bör du satsa på lugna och ljusa färger. Annars kan det bli för mycket av det goda och barnet kan i värsta fall bli lite uppjagad av för mycket färg. Detta är något som webbsidan Babyvärlden påpekar i en artikel.

Leksaker

De leksaker som rekommenderas i ett barnrum ska först och främst vara ämnade för den ålder barnet är i. Något som är enkelt att förvara, som barn i alla åldrar uppskattar, är pussel. För den allra minsta finns färgglada och enkla pussel som ofta uppskattas.

Förvaring

Om du bestämmer dig för att använda barnrummet som plats för blöjbyte och liknande är det bra att skapa plats för förvaring. Den rätta förvaringen är dessutom viktig för att kunna lägga undan leksaker snabbt och smidigt. Satsa gärna på flera mindre plastlådor där du förvarar ungefär samma saker i vardera. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt när du ska plocka fram och plocka bort. Lådorna kan du exempelvis ställa under sängen eller i hyllor.

rnn.yqe.