Inredningstips för barnrummet

Inredningstips för barnrummet

Det finns unika utmaningar med varje rum när det kommer till inredningen. Att skapa en bra inredning är en kombination av snygg design och funktionalitet. Designen är så klart väldigt subjektiv, men det finns fortfarande tips som kan göra jobbet enklare.

Möblerna är bra att tänka på redan från början. Allt möblemang i rummet bör kunna användas av barnet utan besvär. Och allt som de blid äldre bör ju också möblerna växa med dem. Sängen är den absolut viktigaste möbeln att hålla ögonen på. Rekommendationerna är att man ska ha 10 cm till godo både ovanför huvudet och nedanför fötterna.

Vad gäller golvet är det värt att ha något som är ganska lätt att rengöra och även tål en del. Ett perfekt val med dessa kriterier är ett vinylgolv. Som en bonus är det också ett ganska mjukt golv, vilket inte bara dämpar ljudet av att någon leker där inne utan även dämpar om barnet faller på det.

När det sedan kommer till väggarna kan man först och främst fråga sig tapetsera eller måla. Båda har sina fördelar men för många bottnar det i om de kan hitta en tapet med ett passande mönster eller inte. Målar man istället väggen är det nog snyggt att sätta upp lite fina tavlor eller posters på den. Vill man skräddarsy rummet går det till och med att låta trycka upp sina egna motiv.

Se nu till att det finns gott om belysning i rummet så barnet alltid kan se vad de håller på med. Fixa gärna en sänglampa och eventuellt en bords- eller skrivbordslampa för lite extra belysning.

admin