Mysigt barnrum

För att barnet ska trivas i sitt rum är det viktigt att detta är både fint och mysigt. När man inreder ett barnrum gäller det inte bara se till vad man själv tycker är tjusigt utan också vad barnet kan tänkas gilla.

Mysigt barnrum

Färger är ett säkert kort när det kommer till inredning av barnrum både vad gäller väggar, möbler och andra attiraljer. Glada färger som blått, gult, rött och grönt är något som gör att barnen känner sig välkomna i sitt rum, vilket är oerhört viktigt. Är man konstnärligt lagd kan man givetvis måla motiv på egen hand på väggarna, dock inte alltför många eftersom det då är lätt att det blir för mycket. För övrigt kan det vara en fördel att ha just målade väggar framför tapeter ifall barnet skulle råka rita på väggen.

Något som ofta händer i ett barnrum är att det lätt blir stökigt. Av den anledningen kan det vara bra att ha mycket förvaringsutrymmen att tillgå i form av lådor, hyllor och dylikt. En bra devis att ha i bakhuvudet är att rensa ut, lyfta upp och städa undan. Ett bra tips kan vara att inte ha alltför många leksaker framme utan att endast ha sådant framme som barnet verkligen leker med.

För att göra ett barnrum lite extra mysigt kan ett bra tips vara att satsa på kuddar, såväl i sängen som på golvet.

En annan sak som är viktigt när det kommer till just barnrum är att det finns gott om plats att leka på, det vill säga var sparsam med alltför mycket möbler och andra attiraljer utan ge istället barnet utrymme för lek. Dessutom är det lättare att städa rummet om det inte är för mycket möbler i vägen.