Rolig inredning på väggen

Rolig inredning på väggen

Kala väggar känns bra för den med minimalistisk smak. Men för andra kan det kännas kallt och tomt. Det kan också skapa onödigt eko i ett sort rum. Att fylla ut väggarna ger dig möjligheten att inreda rummet utan att offra några ytor. 

Dekorera med siffror

En sak som kan vara rolig och lite udda är att sätta upp siffror och bokstäver på väggarna. Gärna stora som fyller ut en stor vägg. Fasaddekors utbud är riktat mot utomhusbruk men blir därför ännu läckrare att sätta upp inomhus. Kanske kan ni köpa siffror som symboliserar er årsdag, dagen för barnens födsel eller bara skriva ut ett ord i som betyder mycket för er. Med varje köp från Fasaddekor medföljer också anvisningar om hur man installerar dekoren, borrmall och allt annat du kan tänkas behöver för att göra jobbet själv.

Tomma ramar

Det är något med ramar som fångar blicken, oavsett vad som finns innanför. Vill man skapa mer rymd i rummet ska man använda sig av många speglar för en förstoringseffekt. Men att hänga upp flera tomma ramar, i olika storlekar och till synes helt utan mönster i upphängningen, säger lika mycket som om det fanns bilder inuti dem. Tomma ramar är dessutom billiga att få tag på. Loppisar och second handbutiker säljer massor med tavlor och ramar. Bilden kan man ta bort och tråkiga ramar går att laga och spraymåla för ett nytt utseende. Tavlor och ramar kan bli väldigt snygga om man placerar ut dem på ett effektfullt sätt.

Ett hål i väggen

Om du vill öppna upp  ett rum och släppa in mer ljus, samt få känslan av ett större rum och öppnare planlösning, behöver du inte kapa ned en hel vägg. Du kan lika gärna bara kapa ett hål i själva väggen. Ett stort runt hål ger inblick i rummet bredvid, går att använda som dekoration och så länge man vet vad man gör, är det inte sådan kraftansträngning att genomföra.

Snygga material

Ett mycket snyggt sätt att göra väggarna lite mer intressanta är att dekorera dem med till exempel sten eller trä. Vill man ha trä på väggarna så går det bra att använda sig av parkettgolv. Vill man inte sätta upp detta i hela rummet så skapar det en väldigt snygg fondvägg man sedan kan dekorera vidare rummet utifrån.

Vill man hellre ha sten på väggarna så går även det bra. Alternativen är många och det finns möjlighet att klä in väggarna i både natursten, klinkers och alternativ som är speciellt framtagna för just väggmontering. Välj mellan allt från tegelimitationer till att få känslan av ett hundratals år gammalt slott i natursten.

 

rnn.yqe.