Slitna trägolv

I många äldre bostäder finns originalträgolven kvar. Trägolv kan vara otroligt vackra och ibland kan du ha sån tur att du flyttar in i en ny bostad och behöver byta laminat- eller vinylgolvet och hittar ett trägolv i original undertill. Tyvärr kan gamla trägolv vara väldigt slitna och dra ner intrycket av hemmet ordentligt om de inte behandlas. Här kan du läsa mer om hur du kan behandla ditt vackra trägolv.

Få ett gammalt trägolv fint igen

Det finns lite olika sätt att behandla ett gammalt trägolv på. Men det som alltid måste göras först är att slipa det. Att slipa ett trägolv bör du ha professionell hjälp till. Ångtvättbilen är ett företag som du kan anlita för golvslipning i Stockholm. Ett professionellt företag slipar golvet åt dig på ett dammfritt sätt och kan även byta eller reparera trasiga delar samt fylla i med golvfog om det behövs.

Efter slipandet

Efter slipningen är det dags att välja hur du vill att ditt nyslipade trägolv ska se ut. Det finns många olika alternativ. Dem vanligaste är att olja, hårdvaxa eller lacka golvet efteråt vilket bevarar den fina trälooken. Men det finns även möjlighet att färga eller pigmentera golvet i alla möjliga färger. Nu är det bara din fantasi och kreativitet som sätter stopp för de oändliga möjligheter som finns.

rnn.yqe.