Städningen i hemmet

Städningen i hemmet

Städning är en konst men det är inte konstigt att många tycker att det är jättetråkigt att städa. Oftast är det en i familjen som städar medan alla familjemedlemmar hjälper till att smutsa ner och stöka till.

Det går att göra städningen roligare genom att använda bra grejor när man städar, och det viktigaste av allt är att förebygga genom att ta bort alla damm- och smutsfällor. Särskilt viktigt är det i barnens rum när de är små och inte kan hjälpa till att hålla rent själva.

Att samla damm

Samlar damm är just vad många grejor gör. Många saker tar bara plats. Behöver det stå 12 par skor på hallgolvet? Måste det ligga 100 meter sladdar på golvet vid TV:n och musikanläggningen? Antagligen inte men det blir lätt så av ren slentrian. Du bör också möblera på ett sådant sätt att hörn blir lättåtkomliga så att de går snabbt att städa. Någon slags förvaring för skor är bra och en sladdgömma vid TV-hörnan är utmärkt. Leksaker bör förvaras i övertäckta lådor eller skåp när de inte används. När det förebyggande arbetet är färdigt går det fort att städa och kan bli riktigt roligt.

Lättare att städa då det är rent

En rejäl storstädning två gånger om året är grunden för en enkel snabbstädning. Det är ett stort jobb och det kan vara en idé att leja bort det till en städfirma. Hemmiljö är ett företag som städar på ett miljövänligt sätt och gärna tar på sig storstädningar hemma hos folk. Efter en storstädning är det rent och det blir lättare att fortsätta att hålla rent om man bara håller efter lite grann för var dag.

Några städtips

Tipsen är hämtade ur en artikel på Viivilla.se.

  • Först det viktigaste tipset. Bra grejor är viktiga, till exempel mirakeltrasor. De är mycket bättre än man kan tro. Släng gamla trasor som inte fungerar.
  • Ha hög musik på när du städar, ungefär som på träning och gärna i hörlurar som stänger ute det störande dammsugarljudet.
  • Använd dammsugarens olika munstycken och damma med dammsugaren. En dammtrasa får bara dammet att yra runt.
  • Skura golvet rent med såpa och lägg på polish sedan. Det ger en hård och blank yta som gör golvet lätt att hålla rent.

admin