Sy inredningen själv

Sy inredningen själv

Textilierna kan öka mysfaktorn i ett rum rejält. Men om du inte vill gå till IKEA och införskaffa ett par själlösa tygstycken som alla andra har, och heller inte köpa ett par svindyra gardiner eller soffkuddar på Svenskt Tenn finns det andra alternativ. Du kan till exempel gå till en lokal tyghandlare och köpa ett billigt men fint tyg och sy upp dem själv!

Gardiner

Förutom att de är dekorativa och fina kan gardiner också fylla ett viktigt syfte. Att skydda mot sol och insyn är självklart en av dessa funktioner men det kan också vara perfekt om du vill dela av ett lite för stort rum och skapa en mer ombonad känsla. Gardinerna kan då fungera som rumsavdelare. Du kan sy det mesta själv, det enda du behöver göra är att mäta upp hur stort det ska vara. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga när du syr gardiner.

Kuddöverdrag

Förutom gardiner är kuddfordral och sofföverdrag något du relativt enkelt kan göra på egen hand. De blir oftast väldigt mycket roligare och charmigare också! Kuddöverdrag till kökssoffans kuddar kan du till exempel enkelt sy av gamla fina kökshanddukar som du ärvt från mormor och farmor. Dessa är ofta i en slitstark kvalitet, och har den där rätta lantliga känslan som är så inne nu. Har du ingen symaskin kan du kanske låna en väns, eller varför inte gå in på Delbar.se och hyra av folk i ditt närområde? Du kan också hitta andra verktyg och sybehör till uthyrning här, och det mesta till ett mycket rimligt pris.

Det bara att låta fantasin flöda när du syr. Välj ett snyggt mönster och lägg till roliga detaljer – lite charmiga fransar till exempel kan vara väldigt läckert, framför allt på kuddar.

rnn.yqe.