Tackla storstädningen rätt

Tackla storstädningen rätt

Städning är ett kontinuerligt arbete vi regelbundet måste lägga ned tid på för att hålla det vackert hemma. Ett par gånger om året är det dock värt att göra en ordentlig storstädning får att hålla det rent i varje skrymsle och vrå.

Storstädning för personer med tidsbrist

Somliga finner det svårt att hinna med den vanliga städningen i hemmet och kan inte förstå hur något skulle hinna med något så omfattande som storstädning. Då har man ställts inför ett problem med två potentiella lösningar:

  1. Låt det vara ett långvarigt projekt och dela upp hemmet i många delar. Tackla sedan en del åt gången tills allt blivit klart. Delarna kan vara så små att till exempel ugnen själv är en del istället för hela köket.
  2. Låt någon annan göra jobbet genom att betala för tjänsten. Det blir så klart en utgift för något man tekniskt sett kan sköta själv. Men det blir också proffsigt utfört.

Börja med en plan

Storstädning är i vissa aspekter väldigt annorlunda från vardags- eller veckostädningen. Man kan tjäna en hel del på att först tänka på vad som ska städas och sedan göra en ordentlig plan för i vilken ordning man ska tackla allt. Det är fortfarande smart att göra ett rum i taget och göra klart hela det innan man går över till annat.

Plocka bort alla småprylar

Under en storstädning är det mycket som kan komma i vägen för jobbet man ämnar utföra. Skaffa ett par enkla plastlådor och ställ ned allt krimskrams i rummet. För att rengöra ett rum ordentligt behöver man tomma ytor. Tänk även på att rengöra det som hamnar i lådorna om så behövs.

Avsluta varje rum med golvet

Som det plockas runt och dammas av kommer en inte obetydlig del hamna på golvet. Genom att städa uppifrån och ned, och därmed avsluta städningen med att dammsuga/dammtorka golvet kommer man få det bästa möjliga resultatet. Tar man saker och ting i fel ordning finns alltid risken att man behöver städa en del platser mer än en gång.

rnn.yqe.