Tips för en ordentlig man cave

Tips för en ordentlig man cave

Konceptet man cave kommer från USA och det är många som drömmer om att kunna göra ett sådant rum. Och medan inredningen av ett sådant rum kan vara högst individuellt finns det många allmänna tips man kan använda sig av.

Var har man den?

Vilket rum man ska förvandla till en man cave är en viktig fråga. Många föredrar att den ligger något avsides i huset. Har man exempelvis ett isolerat källarplan kan ett rum där nere vara ett utmärkt val. En del har även valt att bygga det i sitt garage. Men då behöver det ju vara stort nog också.

En bar är ett måste

En man cave ska självklart innehålla en bar. Är man lite händig kan man alltid leta upp en bra guide för hur man bygger sin egen bardisk. Se även till att inkludera några stolar med en snygg och passande design. Glöm inte att installera en liten kyl för att kunna servera kalla drycker också.

Spelmöjligheter i en man cave

Spel av något slag är också väldigt populärt i en man cave. Nu måste ju var och en besluta om vad de vill kunna spela, men populära alternativ inkluderar:

  • pokerbord
  • foosballbord
  • arkadmaskiner
  • flipperspel
  • biljardbord

Tänk dock alltid på vad som faktiskt får plats och inte bara vad som vore roligt. Ett biljardbord tar exempelvis upp en hel del utrymme då man måste ha gott om plats när vita bollen ligger nära kanten.

En stor tv är aldrig fel

Vill man kunna titta på sportevent och kanske en eller annan film behöver man ju också en tv. För att spara in lite utrymme är det bäst att hänga upp den på väggen. Skaffa sedan en bekväm soffa eller ett antal härliga fåtöljer för att kunna titta på tv:n i rätt stil.

rnn.yqe.