Viktigaste köksredskap

Viktigaste köksredskap

Vid flytt till nytt boende med nytt kök så vill man gärna även införskaffa ny köksutrustning. Här kommer våra favorittips på viktiga köksapparater att skaffa som nyinflyttad. 

Kaffebryggare/vattenkokar

De allra flesta av oss gillar att till frukosten på morgonen antingen ta en kopp kaffe eller te. Båda dessa finns att köpa väldigt billigt online vilket ger ett betydligt större utbud även om man har en begränsad budget.

Mikrovågsugnar

Att köpa en ny mikrovågsugn kan göra mycket för ett köks utseende. Precis som kaffebryggare och vattenkokare finns det i väldigt många prisklasser och man kan lätt välja den som passar just sin budget.

Porslin

I många nya kök är förvaringen av porslin öppen. Detta gör valet av tallrikar och muggar extra viktigt då det konstant ses som en inredningsdetalj i rummet. Tänk även på att öppna kök innebär mer städning även om det ser mycket mysigt och välkomnande ut.

Stekpannor och Kastruller

Kastruller är något som oftast kan hålla igenom många boenden något som tyvärr inte är lika sant gällande moderna stekpannor. Stekpannorna som har en beläggning av teflon slits väldigt snabbt och behöver förhållandevis regelbundet bytas ut, något som kan vara passande att göra med det nya köket. En stekpanna som däremot kan hålla i århundraden skött rätt är gjutjärnsstekpannan.

Denna bloggen förespråkar till och med att man köper dem på second hand då man med enkla knep kan få dem rena och fina. Metoden använder dock starka kemikalier så var försiktig och gör det på egen risk.

Lyxigare redskap

Efter man har bott in sig i sitt nya hem och förhoppningsvis hittat en kärlek till matlagning, är det dags att uppdatera köket så varje måltid går lätt som en dans. Det finns massvis med tidsbesparande och roliga köksredskap som alla borde ha.

  • Automatisk såsvisp som ser till att ingenting bränner sig fast i kastrullen
  • En bra köksvåg till bakdagarna där måtten ska vara precisa
  • Gjutjärnsgryta för långkok och härliga stekar i ugn
  • Stavmixern som krossar avocado till guacamole och som också kan tacka isbitar till sommarens godaste mojito
  • Bakplåtspapper som du kan återanvända, du behöver bara torka av dem med hushållspapper

rnn.yqe.