Så lyckas du med den lantliga inredningen

Så lyckas du med den lantliga inredningen

Lantligt är en stil som alltid är på modet någonstans. Ute på landet är det ju mer eller mindre den självklara stilen att satsa på. Men även när det kommer till stadsmiljö finns det många som vill efterlikna stilen av det mer rustika. Om du funderar på att satsa på den lantliga stilen i ditt hem har vi samlat några användbara tips åt dig här.

Lantlig inredning har stora möjligheter till variation när det kommer till material, färger och mönster du använder dig av. I grunden är detta en stil som lutar sig något tillbaka i tiden, men det finns också många moderna skapelser som verkligen fångar andan av den lantliga inredningsstilen.

En sak att ha i åtanke när det kommer till lantlig inredning är att den ofta känns väldigt autentisk och gedigen. Detta är något du kan åstadkomma enklare genom att lägga mer fokus på hållbarhetstänk när du inreder och renoverar. Titta exempelvis i secondhandbutiker och på loppmarknader för att hitta riktigt vackra och välbevarade möbler och inredningsdetaljer.

Man brukar ju säga att allt som skimrar inte är guld. Och på samma sätt är dock allt som är gammalt inte lantligt. Du kan till exempel hitta många äldre möbler som är mycket pråligare med inslag av ädelmetaller och ser mer ut att ha hört hemma i ett rikemanshem från tidigt 1900-tal. Den lantliga stilen är något du ofta säljer in lättare med enklare former.

Trä är ett fantastiskt material du sällan kan använda för mycket av i inredningen. Och medan du kanske först tror att allt trä måste vara obehandlat eller som mest betsat, kan du faktiskt hitta mängder med lantliga trämöbler som målats heltäckande.

När vi också talar om färger finns det de som säger att jordnära färger är det som kännetecknar den lantliga stilen. Men det finns absolut inget fel med att blanda in blått, gult och rött om du så vill.

rnn.yqe.