Stämningsfull belysning

Mysigt ljus

Man kan uppnå en rejäl förvandling av sitt hem enbart med hjälp av en annorlunda belysning. Få inredningsinslag kan sätta en sådant stämningsfull prägel och i ett trollslag förvandla ditt hem på ett väldigt säreget sätt.

Vad du använder för belysning i ditt hem sätter en stor prägel på slutresultatet för rummens atmosfär. Det vanliga att föredra är självfallet ljus som lyser rejält och som gör att du på ett bra sätt ser vad som pågår i ditt hem, men för att uppnå total nirvana föreslår vi att du även kompletterar med någon form av stämningsfull belysning.

Dimmer

Vissa gånger kan den vanliga ljusstyrkan från vissa lampor upplevas alldeles för stark om man till exempel vill varva ner och göra det lite mera mysigt. Här är ett av alternativen att skaffa lampor vars ljusstyrka du enkelt kan styra med en dimmer. Detta är förmodligen det bästa alternativet när det kommer till just ljusstyrka, men ibland är du ute efter något helt annat, till exempel riktat ljus.

Spotlights

Spotlights som du använder i hemmet är ofta lite mindre lampor som du kan rikta att belysa vissa speciella punkter mer än andra. Det är bra för att hjälpa till att föra blicken till vissa punkter eller för att skapa stämning. Med färgat glas får du än mer lekfulla effekter som kan vara att föredra i vissa fall.

Levande ljus

Ett av det mer dramatiska och effektfulla vis att inreda med hjälp av belysning är att använda sig av levande ljus. Det är något speciellt med öppet flammande lågor, något som har trollbundit oss sedan den allra första gången människan upptäckte elden. Möjligheten att använda ljus med doft medverkar till att sätta en ännu starkare stämning och antingen hjälpa dig att komma in i en annan sinnesstämning eller bara bevara och förhöja den du redan har.

rnn.yqe.