Dörrhandtag – Välj rätt!

Hem / Dörrhandtag

Att välja rätt dörrhandtag är viktigt för att skapa den perfekta looken för ditt hem. Oavsett om du letar efter dörrhandtag i silver, mässing eller någon annan stil och material, finns det en rad olika alternativ att välja mellan. I det här inlägget kommer vi att gå igenom olika typer av dörrhandtag och även dela med oss av våra bästa tips för att hjälpa dig att välja rätt modell för dina dörrar.

Hur väljer du rätt dörrhandtag?

När du väljer dörrhandtag är det viktigt att först fundera över vilken stil och funktion som passar in i ditt hem. Vi rekommenderar att du först tittar på de olika stilarna och material som finns och väljer sedan det som passar bäst med ditt hem och din personliga stil. Välj sedan ett handtag som är lätt att rengöra och som har en hög kvalitet. Specialbeslag.se har till exempel ett stort urval av dörrhandtag i olika stilar och material. Om du letar efter ett nytt dörrhandtag för att uppdatera din stil eller för att ersätta ett gammalt, finns det massor av olika alternativ att välja mellan. Det viktigaste är att välja ett handtag som passar dina behov.

Här är några av de faktorer som du ska tänka på när du väljer rätt dörrhandtag:

Färger och material: Färg och material som du väljer för handtaget kommer att påverka stilen och känslan i utrymmet. Kontrollera att det material du väljer är hållbart och lämpar sig för miljön som du befinner dig i. Material som metall, trä, glas, PVC och keramiskt stengods är alla populära alternativ.

Utformning: Det finns många olika stilar att välja mellan, så se till att välja ett som passar din personliga stil. Det finns stilar från klassiskt till moderna och även mer excentriska alternativ.

Storlek: Se till att du väljer ett dörrhandtag som passar dörren och som inte är för stort eller för litet.

Kostnad: Priset varierar beroende på vilken typ av handtag du väljer och om det är av hög kvalitet. Mässing och silver kan vara dyrare än andra material, men det är värt det om du vill ha ett handtag som kommer att hålla länge.

Några populära typer

Dörrhandtag har blivit alltmer populära de senaste åren och det finns ett brett sortiment att välja mellan. För att hjälpa dig att hitta det perfekta dörrhandtaget för din dörr har vi listat några populära typer av dörrhandtag.

Dörrhandtag silver

Silver är ett utmärkt val för att skapa en modern stil i ditt hem. Det finns många olika typer av dörrhandtag i silver att välja mellan och de kommer i alla möjliga typer av stilar. Du kan välja ett mer minimalistiskt silver handtag som inte tar för mycket plats eller ett större silverhandtag som är mer detaljerat och som lägger till ett lyxigt utseende.

Dörrtrycke mässing

Mässing är ett annat populärt val när det kommer till dörrhandtag. Mässing är en bra val för att skapa ett klassiskt och elegant utseende. Det finns många olika typer av mässing dörrhandtag att välja mellan och du kan välja mässing i olika färger, storlekar och former. Mässing är ett hållbart material som kommer att hålla länge.

Gamla dörrhandtag

När man pratar om gamla hus eller andra historiska byggnader är det ofta dörrhandtag som är det första som fångar ögat. Ibland är de som stålhantag, men ofta är de gjorda av tung metall som koppar eller mässing. Men det finns även dörrhandtag som är gjorda av mer exotiska material som silver, elfenben och trä. Det som gör att gamla dörrhandtag är så populära är att de är designade för att försöka förmedla känslan av en historiskt upplevelse.

Olika designmöjligheter

Med dagens utbud av olika typer av dörrhandtag kommer du att bli förvånad över hur mycket designmöjligheter som finns för dina dörrar. Alla olika typer av dörrhandtag har sina egna fördelar och du kan välja de som passar bäst för ditt hem.

Det första du bör tänka på när du väljer dina dörrhandtag är den estetiska aspekten. Det bästa sättet att avgöra vilka typer av handtag som passar in i ditt hem är att titta på olika stilar och material. Välj t.ex. ett par läckra läderhantag för att skapa en klassisk stil eller välj glasfärgade handtag för en modern och stilren look.

Du kan också välja mellan olika typer av funktioner. Kontrollera vilka former av låsningar som är tillgängliga, så som nyckel, kod, kort eller fingeravtryck. Du bör även kolla på andra funktioner som är tillgängliga, så som rörelsesensorer, uppkoppling för hemlarm och så vidare. Från IF.se kan du till exempel köpa dörrhandtag med fingeravtryck.

Övriga aspekter att ta hänsyn till

Väljer du rätt dörrhandtag gör du inte bara din dörr säkrare och mer tilltalande – du får även ett praktiskt sätt att öppna och stänga dörren. När du ska välja ett dörrhandtag finns det ett antal saker att ta hänsyn till.

Först och främst bör du överväga vilken stil du vill ha. Vill du ha en klassisk stil eller ett mer modern utseende? Det finns många typer av dörrhandtag som passar olika inredningsstilar.

Du bör även tänka på vilken typ av lås som ska användas. Ett manuellt lås är det enklaste alternativet, men det är också det som är mest sårbart. Om du vill göra din dörr säkrare bör du välja ett elektroniskt lås. Det finns också olika typer av lås som är anpassade för olika typer av dörrar, så se till att du väljer ett lås som passar din.