Svensk design-inredning online

Hem / Svensk design-inredning

Letar du efter några bra ställen där du kan skaffa svensk design-inredning online? Svensk design känntecknas av sin stilrena och tidlösa formgivning och som på grund av detta ofta är ett populärt alternativ i många hem. Här får du inte bara bra tips på inredningsbutiker, utan också läsa om vad som utmärker svensk design.

Sidan innehåller sponsrat innehåll.

6 inredningsbutiker med svensk design

Ta del av sex inredningsbutiker som säljer svensk och skandinavisk design online. Här finner du mängder med olika inredningsatteraljer – så som möbler, textilier och fina dekorationer.

Classic Collection

Är du ute efter en online-butik som säljer produkter av högsta kvalitet bör du vända dig till Classic Collection. De säljer unika inredningsdetaljer och textilier med svensk och skandinavisk design. I deras utbud finner du till exempel grytunderlägg, lyktor och ljusstakar, dekorationer, och knoppar till luckor och skåp. Här hittar du även kuddar och mattor i olika material, färger och mönster – alla omsorgsfullt tillverkade för hand. Önskar du få en måttbeställd matta, hjälper de dig att ta fram rätt storlek för just ditt hem. När du beställer dina varor hos Classic Collection kan du förvänta dig snabba leveranser och kundservice av högsta nivå.

Läs mer hos Classic Collection

Designtorget

Designtorget finns både som webbutik och som fysisk butik på fem platser i Stockholm, Malmö och Göteborg. Deras utbud är mycket brett, och inkluderar skandinavisk design som har valts ut baserat på kvalitet, hållbarhet, innovation, och användbarhet. Målet är att deras varor ska kunna hålla i en hel livstid. I deras utbud finner du bland annat möbler, textiler, inredningsdetaljer och belysning, men också sådant som hör till köket och till barnrummet. I deras sortiment hittar du även praktiska accessoarer och fritidsprylar.

Läs mer hos Designtorget

Solhem Inredning

Solhem Inredning finns både som webbutik och som fysisk butik i Stockholm. De erbjuder skandinavisk inredning, med fokus på dansk design. I deras utbud finner du bland annat möbler (för både inne- och uteanvändning), belysning, vaser, prydnadssaker, förvaring, mattor och textiler och tillbehör till köket. Utöver inredning till hemmet har de också ett sortiment av produkter som kan passa bra vid inredning av kontoret – så som brevkorgar, dokumentsamlare och anslagstavlor.

Läs mer hos Solhem Inredning

Royal Design

Royal Design är en av de allra största skandinaviska butikerna på internet inom möbler och inredning, och har även en fysisk butik i Stockholm på Kungsgatan. De utmärker sig genom ett fokus förmånliga priser, samtidigt som de också prioriterar kvalitet. I deras utbud finner du till exempel möbler, inredningsdetaljer till alla typer av rum och ändamål, och textiler och mattor. De erbjuder också accessoarer, så som smycken för herr och dam och klockor, samt utemöbler och trädgårdsinredning.

Läs mer hos Royal Design

Svenska Hem

Svenska Hem har funnits sedan 1960, och har både en online-butik och flera fysiska butiker runt om i Sverige. De utmärker sig genom sina många samarbeten med olika bra leverantörer utvalda efter kvalitet, som gör att de kan erbjuda sina kunder ett mycket stort urval av varor inom inredning och möblering. I deras sortiment finner du även ett utbud av unika möbler som är särskilt utformade just av Svenska Hem, och som inte går att få tag på hos några andra butiker.

Läs mer hos Svenska Hem

Nordic Nest

Nordic Nest säljer inredning i skandinavisk design till bra priser. De vill kunna erbjuda bästa möjliga pris på kvalitativa produkter, och erbjuder därför regelbundna prissänkningar och kampanjer. Butikens sortiment är stort, och inkluderar bland annat ett utbud av inredningsdetaljer som vaser, lyktor, väggdekorationer, träfigurer och ramar. De har även ett bra sortiment av produkter till kök, matlagning, bak och servering, samt av textiler, mattor, gardiner och kuddar till hemmet.

Läs mer hos Nordic Nest

Vad kännetecknar svensk design?

Svensk design, och skandinavisk design utmärks av fokus på avskalad enkelhet och användbarhet i första rum, ofta med inslag av naturliga ljusa färger och naturliga material som trä. Ofta beskrivs inredning och möblemang designade i Sverige som stilrena och tidlösa, eller varma och inbjudande.

Köp svenska designklassiker

Några svenska designklassiker har verkligen utmärkt sig, och kan ses som bra representanter för svensk design. Nedan får du tips på olika kända designklassiker, som starkt kan rekommenderas till den som vill ha svensk design i hemmet.

Bild fran dpj.se

Swedese - Laminofåtölj

År 1945 grundades varumärket Swedese av bröderna Yngve och Jerker Ekström, samt Bertil Sjöqvist. Deras ambition var att skapa vackra skandinaviska möbler designade för framtiden. Deras kanske mest kända produktion är fåtöljen Lamino från 1956. Denna fåtölj är inte bara komfortabel och skön att sitta i – utan är en riktig klassiker som fungerar lika bra idag som nu.

Se produkten hos DPJ Workspace
Bild fran cervera.se

Skultuna Ljusstake Liljan

Är du ute efter en fin ljusstake ska du se dig om efter Skultuna ljusstake Liljan. Ivar Åhlenius Björk designade designade ett antal ljusstakar för Ystad Metall, som lade ner 1969. Men denna ljusstake lever kvar i många hem än idag – kanske mest på grund av sitt vackra och tidlösa uttryck.

Se produkten hos Cervera
Bild fran royaldesign.se

Gustavsberg – Berså

Berså är en servis i porslin, som formgavs av Krister Karlmark och ursprungligen producerades 1961 av Gustavsberg. Servisen utmärker sig av en enkel design med gröna blad och svarta detaljer, och finns såväl i form av koppar och muggar som tallrikar, skålar och burkar. Servisen produceras igen sedan 2005, och är fortfarande ett populärt inslag i skandinaviska kök.

Se produkten hos Royal Design
Bild fran nordicnest.se

Stringhyllan String

String är en hylla som utformades av Nisse Strinning 1949, och som omedelbart blev en stor succé. Konceptet bygger på en kompakt hylla som du enkelt kan sätta upp, vars hyllplan lätt går att flytta omkring. Hyllan är dessutom modulärt utformad, vilket innebär att du kan kombinera olika stringhyllor beroende på vad du har för behov.

Se produkten hos Nordic Nest